σταθερό 2310 839474 κινητό 6974661750  

Έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης

Έκδοση πιστοποιητικού  σε 24 ώρες

Εκδίδουμε άμεσα πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ, ενεργειακό πιστοποιητικό) για το ακίνητο που μεταβιβάζετε ή μισθώνετε. Έμπειρος μόνιμος ενεργειακός επιθεωρητής του γραφείου μας αναλαμβάνει την διαδικασία της ενεργειακής επιθεώρησης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης σε ασυναγώνιστες τιμές.

Έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης διαμερίσματος με 1€ ανά τετραγωνικό μέτρο συν ΦΠΑ*

*ελάχιστη επιφάνεια χρέωσης 48 τ.μ.

Νέο: Δυνατότητα πληρωμής και με κάρτες

 

Συχνές ερωτήσεις για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης

 

Σε ποιες περιπτώσεις εκδίδεται ΠΕΑ;

Η έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων είναι πλέον υποχρεωτική για:

Όλα τα ακίνητα που μεταβιβάζονται ανεξάρτητα την επιφάνειάς τους 

Όλα τα ακίνητα που μισθώνονται ανεξάρτητα της επιφάνειάς τους

Όλα τα νεόδμητα κτίρια με την ολοκλήρωση της κατασκευής τους ή τα ριζικά ανακαινιζόμενα κτίρια

Εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης Π.Ε.Α. κτίρια με χρήσεις:  βιομηχανίας, βιοτεχνίας, εργαστήρια, αποθήκες, κτίρια αγροτικής χρήσης, πάρκινγκ αυτοκινήτων και πρατήρια υγρών καυσίμων. 

Τι είναι το ΠΕΑ;

Το ΠΕΑ (πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, ενεργειακό πιστοποιητικό) είναι αποτέλεσμα της ενεργειακής επιθεώρησης ενός κτιρίου ή ενός μέρος κτιρίου που προκύπτει με τη μορφή μελέτης που εκπονείται από τους ενεργειακούς επιθεωρητές - μηχανικούς και εκδίδεται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ και αποτυπώνει την ενεργειακή απόδοση ενός κτιρίου. Το κτίριο ή το μέρος αυτού με την έκδοση του πιστοποιητικού κατατάσσεται σε μία κλίμακα ενεργειακής κατανάλωσης από το Α+ έως το Η. Υποχρεωτικά με την έκδοση ΠΕΑ ο επιθεωρητής κρίνει και κάνει τρεις προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Ποια είναι διάρκεια ισχύος ενός ΠΕΑ;

Η διάρκεια ισχύος του ΠΕΑ είναι δέκα έτη, εκτός εάν στο κτίριο ή το διαμέρισμα που αφορά το ΠΕΑ γίνει ριζική ανακαίνιση που να επηρεάζει την ενεργειακή απόδοσή του, όπως για παράδειγμα επέμβαση ή αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης, τοποθέτηση κουφωμάτων ή θερμομόνωσης, ηλιακού συλλέκτη κ.α. Σε αυτή την περίπτωση η ισχύς του ΠΕΑ λήγει και εκδίδεται νέο πιστοποιητικό με τη νέα πλέον ενεργειακή κατάταξη του ακινήτου.

Τι χρειάζομαι για την ενεργειακή επιθεώρηση του ακινήτου μου;

Για την ομαλή ολοκλήρωση της ενεργειακής επιθεώρησης του ακινήτου σας θα πρέπει αφού κλείσετε ραντεβού με το γραφείο μας για την αποτύπωση του χώρου από τον ενεργειακό επιθεωρητή να έχετε μαζί σας:

 • Πρόσφατο εκκαθαριστικό λογαριασμό ΔΕΗ και φυσικού αερίου (εφόσον υπάρχει λέβητας αερίου)

 • Απόσπασμα κτηματολογικού πίνακα ανάρτησης (έγγραφα γενικά που σας απέστειλε το Κτηματολόγιο ή παραλάβατε από την υποβολή της δήλωσης σας στο Κτηματολόγιο)

 • Αντίγραφο τίτλων ιδιοκτησίας - Συμβόλαιο ακινήτου (σε περίπτωση που δεν έχετε έγραφα από το κτηματολόγιο)

 • Αριθμός Οικοδομικής Άδειας (σε περίπτωση που το ακίνητο σας χτίστηκε πριν το 1983 δεν απαιτείται) 

*Σε περίπτωση που έχει υπαχθεί το ακίνητο σε κάποιους από τους νομιμοποιητικούς νόμους 3843/10, 4014/11 ή 4178/13  θα πρέπει να γνωρίζετε τον αριθμό πρωτοκόλλου της ρύθμισης.

Πόσο θα μου κοστίσει η έκδοση ΠΕΑ;

Το γραφείο μας προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις στις νόμιμες ελάχιστες αμοιβές των πιστοποιητικών. Έκδοση πιστοποιητικού για διαμέρισμα με 1€ ανά τετραγωνικό μέτρο συν ΦΠΑ (ελάχιστη χρέωση 50τ.μ.)

Ενδεικτικές τιμές:

• Διαμέρισμα 50τ.μ. → 50€+ΦΠΑ

• Διαμέρισμα 70τ.μ. → 70€+ΦΠΑ

• Διαμέρισμα 90τ.μ. → 90€+ΦΠΑ

Καλέστε μας στο 2310 839474 ή 6974661750 για να ενημερωθείτε για το κόστος του ενεργειακού πιστοποιητικού για το ακίνητό σας. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Back to top